עיכוב התפתחות מינית אצל ילדה המטופלת בהורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

22/08/2016 | 06:24 | מאת: ליאת

שלום רב, ביתי בת ה9.5 מטופלת בהורמון גדילה כחצי שנה. לפני מספר שבועות החלה אצלה הנצת שד. היום אני לוקחת אותה למרפאה על מנת שתקבל זריקה לעיכוב ההתפתחות המינית. יש לי כמה שאלות בנושא: 1. שמעתי מכמה מקורות שמשמינים בעקבות הטיפול, האם זה נכון והאם תמיד/בדר"כ זה קורה? אני מאד חוששת שהיא תשמין. 2. לאחר הפסקת הטיפול של עיכוב ההתפתחות המינית, האם הילדה ממשיכה להתפתח מאותה הנקודה ובאותו הקצב בהם התפתחה לפני התחלת הטיפול? קראתי במספר פורומים שכחצי שנה עד שנה וחצי לאחר הפסקת הטיפול הבנות מקבלות מחזור, ביתי בשלב מאד מוקדם של ההתפתחות המינית, האם יכול להיות מצב בו היא תקבל מחזור חצי שנה לאחר הפסקת הטיפול? 3. אנחנו לא חיים בישראל ולכן הטיפול שניתן לנו כאן הוא לא דקפפטיל אלא לוקרין, האם ההשפעה של שתי התרופות זהה? והאם גם בתרופה זו יתכן מצב של דימום לאחר ההזרקה הראשונה? תודה רבה

23/08/2016 | 18:48 | מאת: ליאת

הינו אתמול במרפאה וביתי קיבלה את הלוקרין. הרופא אמר לנו שבין שלושה לחמישה ימים הקרובים, החזה שלה יגדל מעט ואז ירד לגמרי ואכן היום ראיתי כי הפטמות שלה ממש נפוחות. קראתי שבמקרים שבהם התחילה התפתחות מינית הפטמות אכן מתנפחות לאחר הזריקה ואילו במקרים שטרם התחילה התפתחות מינית אין נפיחות של הפטמות אחרי ההזרקה. האם זה נכון? בבדיקות הדם עדיין לא רואים עלייה של הורמוני המין. שאלה נוספת היא האם בכל פעם בה היא תקבל את הזריקה החזה יגדל מעט ואז יקטן או שזה מאפיין רק את הפעם ההזרקה הראשונה? תודה

1) התרופה מגרה את ההתבגרות בשבועים הראשונים ועל כן יכולה כעבור שבועים להיות תופעה של דמום דמוי מחזור למספר שעות- מאוע חד פעמי. לאחר מכן, בהמשך יש נסיגה של ההתבגרות ובמקרים לא מעטים נסיגה של גודל השדיים ולעיתים העלמותן כל זמן הטיפול 2) העליה במשקל היא בגלל עליה בתיאבון - אם תדאגי להשגיח על תזונה נכונה ועל פעילות גופנית-לא תהיה השמנה 3) יש תרופות שונות הפועלות כמו דקאפפטיל-כמו התרופה שאתם לוקחים 4) התקדמות ההתבגרות היא לאחר הפסקת העיכוב. בדרך כלל מקבלים את הטיפול לשנתיים אם זה כך סיכוי גדול שמחזור לא יהיה לפני גיל 12 5) הורמוני המין לא עולים ב 1/3 מהבנות בשלבים התחלתיים של ההתבגרות תוך המעקב הרופא מחליט עד מתי כדאי לעכב את ההתבגרות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים