צילום כף יד: גיל עצמות 3.6, גיל כרנולוגי 5.3

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

30/06/2016 | 22:07 | מאת: אמא מודאגת

הי, פניתי לרופאה בטענה שהילד נראה לי קטן מבני גילו. במדידות אחרונות של טיפת חלב נראה כי יש ירידה מאחוזון גובה 50 לאחוזון 15. לבינתיים בדיקות הדם נראות תקינות אך טרם הגיעו כל התוצאות. נראה שצילום כף היד כבר נותן אינדיקציה שקיימת איזושהי בעיה. תוכל לעזור לי להבין מה עושים הלאה? האם כבר מיד לקבוע תור אצל אנדוקרינולוג או שכדאי לבצע בדיקות נוספות טרם הגעה לאנדורקינולוג? צילום כף יד שמאל לגיל עצמות * מעקב גדילה * עפ"י אטלס גרויליך ופייל: זכר גיל עצמות מתאים ל- 3 שנים 6 חודשים גיל כרונולוגי 5 שנים 3 חודשים סטיית תקן לגיל 8.4 חודשים נמצא בטווח 2.5 סטיות התקן מהממוצע לסיכום: מחוץ לטווח הנורמה

המידע שאת נותנת הוא חלקי ולא ניתן להסיק ממנו דבר אני מאמין לתשובת צילום כף יד רק אם אנדוקרינולוג ראה את הצילום פני לבדיקת אנדוקרינולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים