התפתחות מינית מוקדמת בת 7

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/05/2016 | 23:12 | מאת: תמר

שלום רב, על סמך הנתונים המצורפים ביתי בת ה 7 קיבלה המלצה להתחיל טיפול. מעוניינת לקבל את חוות דעתך בנוגע לטיפול ב DECAPEPTYL CR 3.75 להלן הממצאים: 1. גיל עצמות- 9 2. אולטרסאנד שחלות- תקין 3. שיעור בבית שחי וערווה כ- 2 ס"מ ( הופיע לראשונה לפני שנה) 4. שדיים - TANNER 2 (תחילת התפתחות לפני 3 חודשים) 5. ACTH test GNRH test: LH <0.2 LH 4.6 LH 3.9 LH 3.7 LH 2.5 FSH 0.6 FSH 7.3 FSH 13.1 FSH 13.7 FSH 13.7 CORTISOL- BLOOD 21.56 CORTISOL- BLOOD 35.53 CORTISOL- BLOOD 40.01 17OH-PROGESTERONE 1.71 17OH-PROGESTERONE 3.39 17OH-PROGESTERONE 3.69 ESTRADIOL E2 12.40 תודה.

קיימת הסכמה בינלאומית. שהתבגרות מוקדמת מוגדרת כתחילת התבגרות (צמיחת שדיים) שהחלה לפני גיל 8. כאשר מאובחנת התבגרות מוקדמת יש לבצע גם MRI מוח. והטיפול המקובל בעולם הוא Decapeptyl CR 3.75 mg פעם ב28 ימים. האבחנה היא קלינית ומבחינה קלינית רואים צמיחת שדיים, עליה בקצב הגדילה וגיל עצמות מתקדם. מבצעים את הטסט שתארת כדי לוודא שהסיבה התבגרות מוקדמת אמיתיתולא עליה של אסטרוגן ממקור לא של התבגרות ולוודא שאין סיבה אחרת לקידום גיל עצמות. אם הרופא אבחן לפי גדילת השדיים קו הגדילה ועוד שזו התבגרות מוקדמת ולא סיבה אחרת נותנים טיפול. אין שום סיכוי שאתן אבחנה מבלי שבדקתי את הילדה. האתר נותן הסברים, אך לא נועד להחליף רופא

24/05/2016 | 22:14 | מאת: תמר

תודה רבה. תוכל להסביר לי מה בודקים ב MRI מוח? והאם יש להתפתחות מוקדמת השפעה על מצבי רוח של הילדה?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים