הפסקת גדילה בגיל ההתבגרות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/05/2016 | 02:54 | מאת: טל

שלום רב, בגיל 12 בתי הייתה בגובה 1.62. היא קיבלה מחזור ראשון בגיל 12.5. כיום היא בת 16 ומאז לא גבהה אף לו בסנטימטר. האם יכול להיות שקיימת בעיית התפתחות שצריך לבדוק, או שאולי יש קשר לחסך שינה במהלך שנות הנעורים? (לאורך הילדות ישנה בסדר) אני בגובה 1.67 ובעלי בגובה 1.70. תודה רבה

הפסקת הגדילה לא תלויה בגיל אלא בהתבגרות. לאחר קבלת מחזור בנות גדלות כ 4-6 סמ כנראה שהבת סיימה להתבגר ולגדול. בתום ההתבגרות מרכזי הגדילה הופכים לעצם ואין אפשרות לגדול. רואים זאת בצילום כף יד לגיל עצמות.ניתן לפנות לאנדוקרינולוג ילדים שיוודא שזה המצב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים