סימני התבגרות מוקדמים בבן עשר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

02/05/2016 | 19:38 | מאת: סמדר

שלום רב, בני בן 10 ולאחרונה הבחנתי בפלומת שיער דקה המכסה את אשכיו ואבר מינו. מעבר לכך הוא אינו מראה שום סימני התבגרות נוספים. חשוב לציין כי קומתו מאז ומעולם נמוכה מעט (אחוזון 30) אך עקבית והוא אינו נמוך מאוד ביחס לחבריו. כמו כן להתרשמותנו ההורים אבר מינו קטן יחסית ולא נראה כי צמח הרבה מאז לידתו (לעומת אחיו הצעיר ממנו). האם יש קשר בין הדברים? האם יש מקום לפנות לבירור?

1) התבגרות בבן היא גדילת האשכים. 2) צמיחת שער היא תופעה של הורמונים מבלוטת יותרת הכיליה. צמיחה זו בגיל ההתבגרות היא סביב אבר המין ולא על שק האשכים. לפלומה על שק האשכים אין כל משמעות הורמונלית 3) אין לכם כל הכשרה להעריך את גדילת אבר המין, פנו לאנדוקרינולוג לסיכום, כנראה שהבן שלכם עדיין לא החל להתבגר. גדילת אשכים והופעת שעור מיני אחרי גיל 9 בבנים היא לחלוטין תקינה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים