טסט קלונידין וטסט גלוקוגן מראים מחסור בהורמון גדיל

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

02/05/2016 | 11:10 | מאת: כרמית

ונשלחתי לביצוע בדיקת תהודה לילד. האם חייבים לבצע את הבדיקה הזאת לפני מתן הורמון גדילה ? אפשר להתחיל טיפול בלי בדיקת MRI ? תודה

בדיקת MRI של המוח היא חובה בילדים שנתגלה בהם חוסר בהורמון גדילה מטרת הבדיקה לראות אם אין גידול במוח הגורם לחוסר בהורמון גדילה וצריך תחילה להבריא מהגידול

אם לילד יש גידול במוח שיכולת לזהות ב MRI ולא בצעת את הבדיקה ונתת הורמון גדיל כאשר לילד יש גידול. אתה נותן לו גורם גדילה שיכול להגדיל את הגידול מולסכן את חיי הילד

04/10/2017 | 14:48 | מאת: רק שאלה

האם כל מי שיש לו חסר בהורמון גדילה נשלח לmri? לבני נמצא מחסור בהורמון גדילה ב2 בדיקות אך הוא כן גדל למרות שלא בקצב מספק. הרופאה שלחה לmri. האם זה עניין שגרתי לפני מתן הורמון? או שששולחים לmri רק במקרים מסוימים?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים