שאלה לגבי צורך בבירור גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

26/04/2016 | 12:31 | מאת: מאיה

בני בן 9 היום. 1.21 ס"מ. בהיותו כבן שנה בערך ערכנו בדיקות מקיפות לבירור בעיות בגדילה עקב שבירת אחוזונים. בבדיקה אז לא נמצא חוסר בהורמון גדילה ולא נמצאו בעיות אחרות. מאז, הוא גודל לו לאיטו בקצב של 4-5 ס"מ בשנה בערך. גובה האם- 1.60 ס"מ , גובה האב 1.69 ס"מ. שאלתי היא האם יש צורך לחזור לבירור גדילה? בנוסף, אחותו, בת 5 היום, גובהה 98 ס"מ. גם היא גודלת בדיוק באותה עקומת גדילה כמו אחיה ואפילו באותו גובה היום כפי שהוא היה בגילה. לגביה לא עשינו שום בירור. האם כדאי להתחיל בבירור גם אצלה או שפשוט יש לי ילדים נמוכים ולעזוב אותם בשקט... תודה

פני לאנדוקרינולוג עם שני הילדים חשוב גם קצב הגדילה, יחס בין משקל לגובה בדיקה בגיל שנה אינה אומרת דבר על המצב היום

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים