עיכוב בגדילה אצל בן 15.8

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/02/2016 | 18:37 | מאת: אריאלה

בני בן 15.8. גובהו 1.60. ההורים בגובה 1.62, 1.79. בוצעו טסטים להורמון גדילה. נמצא תקין. התפתחות מינית החלה לא מזמן - מעט שיער בערווה, לא בגוף לא בבית השחי. סימני שפם. צילום כף יד תקין (נעשה לפני כשנה עם התחלת הבדיקות) היש מקום לבדיקות נוספות? להתייעצות עם מומחה? הורים מודאגים.

צילום כף יד מלפני שנה אינו מעיד דבר על המצב היום. אין לי מידע על עליתו במשקל ובגובה בשנה האחרונה. חשוב שרופא ילדים יבדוק אותו כעת.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים