גיל עצמות לילד הן 11 ו8 חודשים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

01/02/2016 | 02:23 | מאת: איריס

בני הן 11 ו 8 חודשים ביצע צילום כף היד השמאלית ונמצא שגיל העצמות שלו הוא 12 וחצי-בשלוש שנים האחרונות היה בעודף משקל קל אולם כרגע ירד לאחוזון 75 עקב פעילות ספורטיבית. אביו 189 ואני אמו 169 ץהאם יש מקום לטיפול? לדעתי בחצי שנה האחרונה לא גבה

גיל עצמות בגיל זה יכול להקדים או לאחר בשנה וחצי וזה בטווח הנורמה לא גדל חצי שנה- קורה רק כאשר יש מחלה קשה או ירידה ענקית במשקל. נא למדוד אותו שוב.ץ אם באמת לא גבה חצי שנה יש לבדוק אותו ןלערוך בדיקות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים