ויטמין די מודאגת מאוד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/11/2015 | 23:44 | מאת: ליהית

שלום, אני מאוד מודאגת. לפני כחודשיים וחצי ילדתי את ילדי והאו נראה גבוה מהממוצע גם ביחס לאחיו. אומנם אנחנו גבוהים אבל הוא נראה גבוה מדיי. כל ההריון שלו לקחתי תוסף טיפות של ויטמין די כ2000 ליום. נטלתי את התוסף מפני שכשנה וחצי קודם לכן, הייתי בהריון אחר והתגלה לי חוסר, רמת ויטמין די הייתה אז 7. ומאז בהוראת רופא לקחתי תוסף מבלי לבדו מה רמוות ויטמין די אצלי בהמשך. אני לא בטוחה שבהריון שלו היה בכלל צורך וייתכן אף שהיה עודף גדול. כי כמו שציינתי בהריון של התינוק בן החודשיים לא בדקתי רמות ויטמין זה. 2 ההריונות היו בטווח של כשנה וחצי. יש ילדה בת כשנה וחצי. ותינוק בן כחודשיים. היום התינוק נראה גבוה לגילו ואני פוחדת שיהיה בגובה חריג. אני פוחדת שלא יהיה גבוהה מדיי. גם ככה אני ובעלי גבוהים. האם עודף בהריון יכול לגרום לילד להיות יותר מדיי גבוה? ואם כן, איך אפשר לגרום לעודף הויטמין לצאת מהגוף? תודה

אין כל קשר בין הגובה ל"עודף ויטמין D" אם הילד גבוה מאד, קחי אותו לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים

30/11/2015 | 00:29 | מאת: ליהית

הבנתי שויטמין די זה הורמון גדילה. לא כן? אז אם כך הוא יכול לגרום לגובה גבוה?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים