טיפול בהורמון גדילה לתושב חוזר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/11/2015 | 20:45 | מאת: לימור

שלום פרופסור צדיק, לפני כשלוש שנים יצאנו לשליחות לארה"ב וכרגע אנו מתגוררים בדאלאס. בכל התקופה הזו היינו במעקב אנדוקרינולוגי במרפאות בארה"ב. לפני כחצי שנה בני בן ה- 12 אובחן כסובל מחוסר הורמון גדילה. לצורך האבחון הוא עבר בדיקת Stimulation Test עם ארגינין ובדיקת MRI (בדיקת ה- MRI תקינה). את הטיפול התחלנו מרגע האבחון וכיום הוא מטופל ב- 1.4mL Norditropin תוצאות הבדיקה של הארגינין: GH 0: 0.66 ng/mL GH 30: 1.50 ng/mL GH 60: 0.35 ng/mL GH 30: 0.64 ng/mL GH 60: 0.60 ng/mL GH 90: 3.74 ng/mL אנו עומדים לחזור לארץ בעוד מספר חודשים ורצינו לדעת כיצד יכירו בחוסר ההורמון של בני בארץ. (כמאמר מוסגר, גם בני הבכור בן ה- 17 מטופל בהורמון גדילה, אולם את הזכאות לטיפול שלו קיבלנו בארץ ולכן כשנחזור הוא יוכל להמשיך את הטיפול מיידית). הבנו שבארץ מכירים בחוסר בהורמון גדילה רק אם מבוצעים 2 בדיקות שמוכיחות חוסר בהורמון. מאחר ובני כבר מקבל טיפול בהורמון גדילה ונראה שהטיפול אכן עובד עבורו, רצינו לדעת מה עלינו לעשות על מנת שהוא יוכל להמשיך את הטיפול בארץ ללא עיכובים וללא צורך בהפסקת הטיפול שהוא כבר לוקח. בתודה מראש, לימור.

עליכם להביא את כל נתוני הגדילה של הנער חשובים כל נתוני הגדילה מלפני שהתחיל טיפול בהורמון גדילה להביא את כל הבדיקות שבצעו מלפני שהחל טיפול בהורמוןן גדילה להביא צילומי כף יד או את תוצאות הצילומים ולקוות לטוב סיכוי גדול שלא יהיו בעיות, אך אינני יכול להבטיח ב 100% תלוי גם בכל המיע המתקבל.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים