בעיות גדילה אצל הילד שלי בן 14 וחודש

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/11/2015 | 14:02 | מאת: עדי

יש לי ילד בן 14 ו- חודש. מכיוון שהוא ממש נמוך ולא החל התפתחות מינית. הומלץ להתחיל בזריקות טוסטסטרון. בתאריך 10/8/15 החל לקבל 50 מ"ג טוסטסטרון מאז מקבל כל חודש. לפני שבוע קיבל את הזריקה הרביעית שלו ואנחנו עדין לא רואים שינוי בכלל במצב הגדילה שלו....1.38 מטר הוא משחק כדורגל מקצועי, הגודל שלו ממש מעכב את ההתקדמות שלו בקבוצה האם אנחנו אמורים כבר לראות שיפור? או שזה עוד מוקדם? האם אתה ממליץ לחזור לפרופסור הרשקוביץ האנדוקרינולוג שלו?

בטיפול בטסטוסטרון רואים עליה בקצב הגדילה. יש ילדים שמינון של 50 אינו מספיק כדי לקבל תגובה והם צריכים מינון של 100. אבל בלי לדעת את כל הנתונים של המטופל, אף פעם אי אפשר להמליץ על טיפול ועל מינון הטיפול כדי לא לגרום נזק. בדרך כלל יש לבדוק נער כזה אחרי כל 3 זריקות התיעצו עם האנדוקרינולוג שלכם.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים