הורמון גדילה ללא חוסר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/11/2015 | 18:28 | מאת: נועה

שלום, שאלתי נוגעת לטיפול בהורמון גדילה, עבור ילד שהינו מתחת לאחוזון 3 (מתחת לכל האחוזונים...) ללא חוסר באופן עקבי. מהו אחוז הילדים שלא מגיבים כלל לטיפול - היינו, שלאחר שנה רואים שאין תגובה ומחליטים להפסיק את הטיפול. האם יש כמה סוגים של הורמון גדילה והאם במקרה זה יש השפעה לסוג?

1) הניסיון לחלק למגיבים לטיפול ולא מגיבים הוא לא מדוייק. כי אין גבול חד. ההסכמה המקובלת היא שקצב הגדילה צריך לעלות ב50% מעל הקצב שלפני תחילת הטיפול. בערך 5% מהמטופלים לא יעלו מעל סף זה. 2) קיימים בארץ 3 סוגי הורמון גדילה. אין הבדל ביניהם במבנה הורמון הגדילה ובפעילות. ההבדל הוא במזרק בלבד

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים