ילד בן 14 ,גובה נמוך

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/10/2015 | 17:42 | מאת: אנה

פרופסור צדיק שלום. בני בן 14 וחודש גובה 153, בריא בד"כ, משקל 58 קג, ג'ים עצמות תואם לגילוי הכרונולוגי. התחיל בתהליך התבגרות. גובה של בעלי 182 ,שלי 162 . תוצאה הכי גבוה של מבחן קלונידין 7,22 ng/ml. עכשיו מחכים למבחן השני עם גלוקוגון. האם במידה ותוצאה של מבחן השני תיהיה גם מתחת ל7,5 צריך לתת הורמון גדילה? ואם כן, יש סיכוי לקבל את זה דרך סל הבריאות? אני גם מודאגת שהילד מאוד סובל מהפער בגובה עם שאר בני הכיתה. בברכה, אנה

אם שני תבחיני הורמון גדילה מתחת ל7.5 נגר\מל נמוכים והגדילה לא תקינה, מקבלים הורמון גדילה מסל הבריאות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים