תופעות לוואי{מחלות סרטן}

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/10/2015 | 23:58 | מאת: אייל

פרופסור צדיק שלום מבקש לדעת האם יש קשר\סיכון להזרקת הורמון גדילה למחלת הסרטן. תודה אייל

1) במשפחות בהם יש נטיה גנטית ופגם בכרומוזומים הגורם לנטיה לפתח סרטן, משתדלים לא לתת הורמון גדילה 2) בסקר אירופאי נרחב מ 8 מדינות על אעלפי מטופלים, דווח מצרפת על עליה בתמותה במטופלי הורמון גדילה ב 0.3% לעומת האוכלוסיה הנורמלית.אבל זו המדינה היחידה שאצלה היו מקרים כאלה. ביתר המדינות לא. רשות התרופות והמזון לא מצאה לנכון לקבוע אזהרת תמותה ואור דיווח מצרפת בלבד וממדינות אחרות לא. על כן לא השתנתהב מדיניות הטיפול.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים