הפסקת טיפול בהורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/08/2015 | 16:07 | מאת: אורנה

בני בן 16 מטופל מגיל 7 בהורמון גדילה. גובהו היום 1.77. האם ניתן להפסיק את הטיפול? והאם במידה וכן מפסיקים לחלוטין או שצריך בהדרגה להוריד מינון?

השאלה מדוע הוא מטופל. אם מדובר בחוסר בהורמון גדילה, נהוג להפסיק כאשר קצב הגדילה פחות מ 2 סמ לשנה. כאשר הגוף גדל, הוא זקוק להורמון גדילה לחילוף חומרים תקין. כאשר הגוף קרוב לגמר הגדילה הוא צריך הרבה פחות הורמון גדילה, על כן אז אין בעיה להפסיק טיפול. יש רופאים בודדים הממליצים להפסיק טיפול בהדרגה. ברוב המטופלים שלי הפסקנו מידית ולא בהדרגה ולא ראינו כל בעיה אם אין חוסר בהורמון גדילה, אין בעיה בהפסקה פתאומית בנתוני הבן שלך

20/08/2015 | 11:57 | מאת: אורנה

הילד מטופל בשל חוסר בהורמון גדילה. הרופאה שלו אמרה לנו שאפשר להפסיק ולהגיע אליה עוד חודשיים עם צילום כף יד ובדיקות דם. האם לדעתך המקצועית זה תקין? אם עוד חודשיים הבדיקות יראו שלא היינו צריכים להפסיק והיא תחדש את הטיפול האם אין בזה בעייתיות?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים