הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

03/08/2015 | 09:13 | מאת: מיטל

שלום רב בני בן 10וארבעה חודשים נולד בשבוע ארבעים בזרוז מאחר ומשבוע 33 בהריון לא התפתח מבחינת המשקל והגדילה בבטן תמיד רצו לילד אותי לפני אבל חיכו אולי יגדל עד שבוע ארבעים לא היה עולה הרבה במשקל ולא בגדילת הגפיים הוא נולד במשקל 2.540 בשבוע 40 מאז הילד גדל ולא הדביק פערי גדילה קיום הגובה שלו 121.5 משקל:21.5 עבר טסט קלונידין בשיא 7.54 כמו שהבנתי הטסט תקין ולא חסר הורמון גדילה כל הבדיקות שנעשו תקינות שללו צליאק ,תירואיד תקין ,igf 1 תקין צילום כף יד :מתאים קרפליות-לגיל 8 שנים ,פלנקס לגיל 9 שנים שאלתי היא האם לילד שלי מגיע הורמון גדילה לפי התקנה החדשה שהוא לא הדביק את פערי הגדילה מאז היה עובר ? גובה של אבא 1.75 מוצא טוניס יליד 1969 גובה של אמא 1.58 מוצא מרוקו+הודו ילידת 1977 יש לו עוד 2 אחים שתקינים במשקל ובגובה במשפחה לא קימת בעיה של גובה או התפתחות .יש לציין שהגובה של הילד מאוד משפיע עליו מבחינה נפשית וחברתית בטחון העצמי שלו מאוד נמוך נאלצתי לקחת אותו למספר טיפולים כדי שנוכל לעבוד על הבטחון העצמי והבעיות הרגשיות בעקבות הגובה . אשמח אם תוכל להגיד לי האם אנו מתאימים לקרטריון לפי התקנה החדשה שהוא לא הצליח להדביק את הפער או אם הוא מתאים בכלל לקבלת הורמוני גדילה למרות שלא חסר תודה ושבוע מוצלח .

אינני יודע לאיזו תקנה חדשה את מתכוונת בשנים האחרונות אין שום תקנה חדשה בגובהו הנוכחי יתכן וניתן לתת לו הורמון גדילה גם אם לא חסר לו. עליך לפנות לאנדוקרינולוג ילדים שיבדוק אתצ הנתונים שלו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים