ירידה באחוזונים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

02/08/2015 | 10:16 | מאת: אורין

שלום דוקטור, קודם כל תודה על תשובתך. רציתי גם להוסיף שהיא כן ירדה באחוזונים. היא נולדה באחוזון 5% בגיל שנה היא התקדמה יפה לאחוזון 50% בגיל שנתיים ירדה שוב לאחוזון 15% והיום היא מתחת לכל האחוזונים לדעתי.... בדקתי בכרטיס של טיפת חלב שלה, המדידה האחרונה הייתה בהיותה בת שנתיים וחודש והיא היתה 83 ס"מ גובה ומשקל 11.3 היום היא 89.6 ס"מ משקל 13 ק"ג .ז"א היא גדלה ב- 6.6 ס"מ במשך שנה ושמונה חודשים. האם זה יכול להיות תקין ?

עליות וירידות כאלה כפי שאתה מתאר אינן דבר שגרתי יש לבדוק את התינוקת ואת כל נתוני הגדילה ולבצע בדיקות לפי הצורך רק לאחר מכן ניתן לדבר על החלטה על סיוע

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים