בן 14 ו8 חודשים הפסיק לגדול לגובה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/07/2015 | 17:26 | מאת: און

הבן שלי בן 14 ו 8ח'. הגובה שלו 1.57, בשנה האחרונה לא צמח כלל, בשנה לפני זה צמח בקצב מהיר של 8 ס"מ\שנה. בשנה החולפת גם התחיל בפעילות פיתוח שרירים ועבר לצמחונות. הילד שרירי מאוד וביא לחלוטין. בעקבות ביקור אצל אנדוקרינולוגית מתברר שגיל העצמות שלו מתאים ל 16 – 17, והוא השלים התבגרות מינית. לטענת הרופאה הוא למעשה השלים את הגדילה שלו ולכן לא יעבור את גובה 1.60מ'. לטענת הרופאה כעת כבר אין מה לעשות על מנת לגרום לגדילה של מספר ס"מ נוספים. האמנם ?

בגיל עצמות 16 הבן הגיע ל 98% מהגובה הסופי ובגיל עצמות 17 הגיע ל 99% מגבהו הסופי. זאת אם אין טעות בקריאת גיל העצמות אם הגובה נשאר בדיוק אותו דבר במשך שנה או שהוא הפסיק לגדול או שיש לו תזונה גרועה והוצאת האנרגיה בספורט היא גדולה והוא אינו מחזיר קלוריות כפי שצריך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים