בעיות גדילה ???

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

27/07/2015 | 14:56 | מאת: אורין

שלום, בתי היום בת 3.9 שנים. היא הכי נמוכה בגן. הגובה שלה נכון להיום 89.6 ס"מ והמשקל 13 ק"ג. שאלה שלי האם יש פה צורך לבדוק את העניין או שזה גנטי אצלה: גובה שלי 1.56 ואביה 1.70? תודה,

אין יכולת לדבר על גדילה לפי נקודה אחת. נקודה אחת נותנת את הגובה והמשקל ביום המדידה. גדילה היא תהליך הנמדד לפי כמה ס"מ מוסיפים בשנה וכמ קג מוסיפים בשנה. אם הגדילה מתקדמת לפי אחוזון מסויים וקבוע, אין בעית גדילה. יתכן ומישהו נמוך וגדילתו תקינה כי הוא גדל לפי קו גדילה עקבי ויתכן ומישהו גבוה ואינו גדל טוב. למשל היה באחוזון 97 והיום הוא באחוזון 50 על כן יש לפנות לרופא הילדים שיבדוק האם ההתקדמות במשקל ובגובה היא לפי גרף תקין או שיש בעיה. רק לאחר מכן אפשר לכוון את הברור ולנסות לעזור

02/08/2015 | 10:14 | מאת: אורין

שלום דוקטור, קודם כל תודה על תשובתך. רציתי גם להוסיף שהיא כן ירדה באחוזונים. היא נולדה באחוזון 5% בגיל שנה היא התקדמה יפה לאחוזון 50% בגיל שנתיים ירדה שוב לאחוזון 15% והיום היא מתחת לכל האחוזונים לדעתי.... בדקתי בכרטיס של טיפת חלב שלה, המדידה האחרונה הייתה בהיותה בת שנתיים וחודש והיא היתה 83 ס"מ גובה ומשקל 11.3 היום היא 89.6 ס"מ משקל 13 ק"ג .ז"א היא גדלה ב- 6.6 ס"מ במשך שנה ושמונה חודשים. האם זה תקין ?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים