ילדים נמוכים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/06/2015 | 21:10 | מאת: קרן

שלום רב, אני ובעלי אנשים נמוכים באופן יחסי (אני מטר וחצי ובעלי 1.70) יש לנו ילדה משותפת בת שנתיים שנמצאת באחוזון 6. ובן שנולד לפני כחודשיים ונמצא באחוזון 3 מבחינת הגבוה. במהלך ההריון הפחידו אותי שהילד יהיה גמד (כל הרופאים ציינו שלנוכח הנתונים הנ"ל הסיכויים לכך נמוכים אבל בתור כסת"ח הדברים נאמרו). אני לא חושבת שהילד גמד פשוט נראה לי שמבחינה גנטית אולסי פרי לא יצא ממני.... (-: אך בכ"ז מס' שאלות בהקשר זה: א. מהם בכלל הפרמטרים לגמדות? ב. האם ניתן לעזור לילדים לגבוהה מעט ואם כן איך? ג. באיזה גיל מומלץ לעשות זאת? המון תודה מראש, קרן

1) במקרים רבים הערכות הגודל של העובר ונבואות עליו אינן מתקיימות 2) בשנה הראשונה לפחות ןלעיתים שנתיים ראשונות תינוקות משנים את קו הגדילה. ברחם התינוק הוא בהשפעת האם בלבד וכשהוא יוצא החוצה מתווספת גם השפעת האב. לפחות 25% מהתינוקות משנים את קו הגדילה לאחר הלידה. אנו מחליטים אז עד כמה יש צורך בברור. לשאלותייך מה הפראמטרים לגמדות. סיפורי האחים גרים- גמדות שייך לאגדות. אם יש קומה נמוכה לילד אנחנו צריכים להגיע לאבחנה והאבחנה אומרת לנו מה קו הגדילה. כלומר לא משתמשים בביטוי גמדות אלא משתמשים באבחנה ובפוטנציאל הגדילה באותה אבחנה. כאשר יש מחלת שלד הקומה נמוכה מאד- לתינוקות אלה מאפינים בולטים ורופא הילדים או האנדוקרינולוג יוכל לכוון אותך ב) האם ניתן לעזור לילדים לגבוה מעט- במקרים רבים כן. אבל תלוי מה האבחנה. לפי שיודעים מה מקולקל אי אפשר להציע תיקון ג) באיזה גיל מומלץ לעשות זאת- תלוי בבעיהקודם פונים לרופא הילדים או לאנדוקרינולוג ילדים והוא יכוון אותך למי לפנות.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים