האם התזונה משפיעה על הגדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/06/2015 | 12:23 | מאת: מימי

ביתי בת השלוש אינה אוהבת לאכול פחמימות ואינה מרבה לאכול לחם או כל דבר העשיר בפחמימות. ביתי נחשבת לילדה נמוכה לגילה(בעלי ואני לא נחשבים נמוכים), אך במשקל היא בסדר - בסביבות ה- 13 קילו. רציתי לדעת אם יש קשר בין התזונה שלה לבין הצמיחה שלה שאינה עשירה בפחמימות. עוד רציתי לדעת אם יש הנחייה לכמות הפחמימות שילד צריך לקבל בהתאם למשקל שלו ע"מ לאפשר לו התפתחות תקינה.

בוודאי שיש השפעה של תזונה על הגדילה. למשל , למי שהקלוריות בתזונה הם 80% מהצריכה היומית , סיכויי גדילתו אינם טובים מזה כ 20 שנה אנו מטפלים בגדילת ילדים באמצעות תזונה נכונה. הברור של ילד נמוך דורש בראש ובראשונה אבחון הרכב תזונתו ואיתור חוסרים. ההבדל בין "תכשיר פלא" שנותנים לכל הילדים כדי לגדול לבין תזונה מותאמת לצרכי הילד הוא כמו ההבדל בין קנית חליפה מוכנה לבין חליפה הנתפרת לפי מידות האדם שלב ראשון אנו מבקשים מההורים לרשום יומן אכילה מדוייק במשך 3 ימים (יש לנו טפסים מובנים לכך) עם הטופס פונים לדיאטנית והיא מכשבת את החוסרים באבות מזון, קלוריות יסודות קורט ויטמינים ועוד לאחר קבל תוצאות החישוב מתאימים את התזונה לילד בחודש הבא יהיו פרטים באתר: www.gdila.co.il

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים