גובה הפעוט

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

22/05/2015 | 11:39 | מאת: מאיה

בוקר טוב, בני בן 2.4 נולד 2850 גרם, בריא. הוא מפותח היטב ומקדים מאד מבחינה קוגניטיבית-שכלית אבל פיזית הוא נמוך מאד ורזה מאז שנולד. הוא אוכל מהכל אבל מעט. הוא היה בעקומה התחתונה באופן עקבי אבל פתאום לפני כחצי שנה שבר את העקומה(מתחת לאחוזון 3. גובה-אחוזון 1)ועקב כך הופנה לבירור. גיל עצמותיו הוערך 2.8 (מקדים ב4 חודשים). גובה אביו 1.84 וגובהי 1.65. מה המשמעות שהוא מקדים בארבעה חודשים מבחינת חיזוי גובהו? אני מבינה שאין חסר בהורמון גדילה אבל האם זה אומר בהכרח שיהיה גבוה? האם ניתן להעריך את גובהו העתידי? תודה מראש, מאיה

בגיל זה בדרך כלל מודדים אורך (מדידה בשכיבה ) ולא גובה (מדידה בעמידה) הסטיה בקריאת גיל עצמותצ בגיל זה יכולה להגיע ל 6 חודשים לפני שגיל העצמות הגיע ל 7 שנים- לא ניתן לחזות גובה סופי. לא ברור לי לפי מה הבנת שאין חוסר בהורמון גדילה ברור במידה ויש ירידה משמעותי באחוזון הגובה\אורך כולל בדיקות רבות ואין לי שום מושג מה בדקתם

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים