בנוגע למיקרופין והבנת הגרף.

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/05/2015 | 21:27 | מאת: דניאל

שלום פרופ' צדיק צבי. בני בן חמש ותשעה חודשים. אנדוקרינולוג מדד ואמר שהוא בתווך הממוצע, אורך הפין הוא 4.3 ס"מ. שתי שאלות. 1. האם המדידה היא במצב רפוי ובמתיחה? אם כן, למה מותחים? 2. ראיתי את הגרף הזה http://www.gdila.co.il/article/?id=669dc30a2bae688b99d84d6dc453eb92 שאלתי היא האם ילד שגודל האיבר שלו ממוקם בקו התחתון גם ישאר בקו התחתון בבגרות (כ 10 ס"מ) או שאפשר שיהיה אף מעבר? 3. בגרף הזה נראה כי מי שנמצא על הקו התחתון גם ההתפתחות העתידית היא מאוחרת יותר. האם אני מבין נכון את הגרף? אם כן, מדוע אלו שבקו התחתון מתפתחים לאט יותר ומה יכולות להיות הסיבות להיות האיבר קטן יותר? תודה מראש. דניאל

10/05/2015 | 21:53 | מאת: דניאל

נ"ב, האם הקו התחתון מוגדר מיקרו פינס? כתוב "טבלה 1 גבולות הנורמה והגבול שמתחתיו מוגדר מיקרופניס (2.5 סטיות תקן מתחת לממוצע)". הכוונה לגבול שמתחת לקו האמצעי או שמתחת לקו התחתון שמוגדר כמיקרופין?

מיקרופניס מוגדר כפניס הקטן מ 2 סמ באורכו

1. האם המדידה היא במצב רפוי ובמתיחה? אם כן, למה מותחים? - תשובה: זה הנוהג שנקבע בכל העולם. לכן בכל העולם מקיימים אותו 2. ראיתי את הגרף הזה http://www.gdila.co.il/article/?id=669dc30a2bae688b99d84d6dc453eb92 שאלתי היא האם ילד שגודל האיבר שלו ממוקם בקו התחתון גם ישאר בקו התחתון בבגרות (כ 10 ס"מ) או שאפשר שיהיה אף מעבר? תשובה: אי אפשר לדעת מראש תתכן גדילה מעבר לכך 3. בגרף הזה נראה כי מי שנמצא על הקו התחתון גם ההתפתחות העתידית היא מאוחרת יותר. האם אני מבין נכון את הגרף? אם כן, מדוע אלו שבקו התחתון מתפתחים לאט יותר ומה יכולות להיות הסיבות להיות האיבר קטן יותר? תשובה" זה לא גרף גדילה של הפין אלא ממוצע האורך לפי גיל לכל אחד יכולה להיות תגובה אחרת של הפין להורמונים המשפיעים על גדילתו.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים