ילד בן 12.5 נמוך

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

21/04/2015 | 13:58 | מאת: סימה

שלום רב, בני בן 12.5 גובהו 147 ס"מ - הוא מאוד-מאוד מתוסכל מגובהו הנמוך. לפי בדיקתי הוא באחוזון 50 אך בהשוואה לבני כיתתו - הוא הכי נמוך. משקלו 53.8 ק"ג (נושא ההשמנה בטיפול) גובהי 151 ס"מ - בעלי 179 ס"מ האם לאור הנתונים הנ"ל יש מקוקם לבירור / בדיקה/טיפול כלשהו? האם ניתן להעריך מה יהיה גובהו הסופי? כמו כן, יש לי ילדה בת 17 גובהה 153 ס"מ בלבד(קיבלה וסת ראשונה בגיל 14) למען האמת דאגתי היא יותר לבן אך אשמח לקבל תשובה גם לגבי הבת האם יש עדיין סיכוי שתגבה מעט. תודה מראש!

1) גבהו של הבן הוא בתחום הנורמה, אפילו לא קרוב לנמוך. בקשר לגדילתו העתידית, בלי לדעת גיל עצמות ואת דרגת התבגרותו, לא ניתן לתת לך תשובה. השמנה מסכנת את גובהו, כי השמנה גורמת להאצת גיל העצמות ופגיעה בגובה הסופי. קחי אותו לבדיקת אנדוקרינולוג 2) בבת 3 שנים לאחר מחזור ראשוןספק אם נותרה גדילה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים