תוצאות בדיקת תפקוד בלוטת תריס אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/04/2015 | 14:56 | מאת: אבא

שלום רב, עשינו בדיקת בלוטת תריס לבתנו בת ה 3.5 חודשים לאחר בקשת נוירולוג ילדים שראה מרפס מעט בולט אצלה. להלן התוצאות: T3 Free - pmol/l TSH - 1.45mIU/L T4 free = 15.6pmol/L רופא הילדים התקשר אלינו וביקש שנחזור על הבדיקה בעוד 3 שבועות שכן ה T3 מעט גבוה. הוא ציין שזוהי תופעה שקוראת לעיתים אצל תינוקות ואין מה לדאוג. רציתי לשאול האמנם? בנוסף , האם יש לך מה להוסיף בעניין? תודה מראש ובברכה, אבא

19/04/2015 | 15:17 | מאת: אבא

רציתי להוסיף שביתי גדלה יפה במשקל ואינה סובלת מאי שקט כלשהוא.

בדיקת FT3 צריכה להעשות כאשר FT4 נמוך ו TSH גבוה

23/04/2015 | 01:13 | מאת: פרופ צבי צדיק

כאשר TSH הוא בתחום הנורמה כמו כאן אין שום סיבה לבדוק T3 ואין בה כל תועלת. כאשר יש בעיה בגלל T3 גבוה TSH יהיה פחות מ 0.05 לא נראה לי שלילד יש בעיה בתחום בלוטת התריס

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים