התפתחות מערכת הורמונלית

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/03/2015 | 16:22 | מאת: מודאגת

שלום רב, ביתי בת 15 עוברת תהליך החלמה מאנורקסיה. לא קיבלה מחזור מעולם. בדיקות הדם תקינות . בגיל 11, כאשר הייתה במשקל תקין, ביצענו צילום כף יד בשל היותה נמוכה והתשובה הייתה שהיא מאחרת בשנתיים, מתאים לגיל 9. שתי שאלות: 1. האם יש צורך לחזור על צילום כף היד? האם היא עדיין מאחרת את הגיל הביולוגי? 2. מה לעשות כדי לעודד את המערכת ההורמונלית להתחיל לתפקד מלבד אכילה נכונה ומספיקה. יש לציין כי אני סובלת מהשימוטו כבר 26 שנים. לשמחתי, בדיקת בלוטות המגן אצלה תקינה. לתשובתך אודה.

"המשפט בדיקות הדם תקינות" לא אומר דבר. השאלה היא אילו בדיקות דם מתחת למשקל מסויים לא יופיע מחזור צילום כף יד לגיל עצמות מראה מה המצב ביום הצילום כדי לדעת מה קורה יש צורך בצילום מעודכן בכלי לבדוק את הנערה לראות את כל הבדיקות שלה לקבל ניתוח של התזונה שהיא אוכלת לא ניתן לתת לך תשובה. בלי לדעת את כל הפרטים האלה, לא ניתן לדון על כל טיפול שהוא

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים