גיל העצמות ילד בן 6.5

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/03/2015 | 11:58 | מאת: אלינה

בני בן 6.5, משקלו 33 ק"ג וגובהו 127 ס"מ.לאחרונה הרגשתי גוש קטן אצלו בפטמה ורופאת ילדים שלחה אותו ולבדיקת גיל העצמות ובדיקת הורמונים. גיל העצמות מתאים לגיל 9 ובדיקת הורמונים: TSH-3.91 יחידות: mIu/l FSH 0.8 IU/L -קטן מ Progesterone 0.8 nmol/L -קטן מ Testosterone Total 1.5 nmol/L -קטן מ CORTISOL 287 nmol/L מה זה אומר לגביגיל העצמות שמתאים לגיל 9 שזה 3 שנים מעל לגיל של בני?

1) אנדוקרינולוג ילדים צריך לראות את הצילום ולוודא שהתשובה נכונה 2) יש צורך בבדיקות הורמונליות שיבצע אנדוקרינולוג ילדים, בדיקות אלה אינן מספיקות 3) אנדוקרינולוג ילדים צריך לראות האם גודל האשכים הוא מעל הצפוי לגילו אנו בודקים אם יש התבגרות ואם קיימים הורמונים בעלי גוון זכרי המופרשים ביתר. בודקים גם את תקינות בלוטת יותרת הכיליה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים