בת 7 חודשים ולא גודלת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/03/2015 | 21:02 | מאת: הגר

שלום ד"ר יש לי בת בת 7 חודשים וחצי. לפני כשבוע וחצי היינו במעקב טיפת חלב וגילינו כי היא ירדה כמעט 500 גרם במשקל והיא איננה גדלה כלל בגובה, ראש גדל בשלושה מ"מ. הבדיקה לפני הייתה לפני כחודשיים. היא ירדה מאחוזון 50 לאחוזון 5. התזונה שלה בנויה מהנקה פעמיים ביום, שתי ארוחות מוצקים וארוחת דייסה. היא אוהבת לאכול ומסיימת את האוכל בכיף מנות מכובדות לגודלה הפיצפון. אני מרגישה כאילו היא ממשיכה לרדת במשקל ואני מתחילה להיות מאוד מודאגת. לפני כשבוע עשינו בדיקות דם ובנתיים ספירת הדם הייתה תקינה, ברזל, חלק מהורמון הגדילה ואנחנו מחכים להמשך תוצאות. הרופאה (בצדק) לא אומרת יותר מידי אבל אני נשארת עם הגוגל ועם המחשבות. מה כן אפשר לומר על המצב? האם יכול להיות כי היא נעצרה ואח"כ תמשיך לגדול כרגיל? האם בהכרח יש בעיה? בנוסף יש לה אסתמה קלה של העור. היא איננה חולה הרבה, תינוקת חייכנית, פעילה.... תודה רבה על הקריאה ותשומת הלב. מחכה לתשובתך. הגר

גדילה לאורך לא קובעים לפי שתי מדידות בהפרש חודשיים. יש גם טעויות משקל הוא יותר ודאי יש לוודא שילדה בת 7 חודשים שיונקת מקבלת מספיק חלב שוקלים לפני ואחרי הנקה ורואים כמה גרם היא הוסיפה למשקל בדיקת הורמון גדילה נעשית כאשר הנבדק בצום. נותנים חומר מגרה הפרשת הורמון גדילה ולוקחים דם כל 30 דקות במשך 2-3 שעות- אין בדיקה אחרת של הורמון גדילה כשאדם לא מקצועי מחפש בגוגל, סיכוי רב שהוא אינו מבין ואינו יודע לאבחן ואם יש לו דאגות, במקרים רבים הוא יצר אותן באשמתו

18/03/2015 | 06:46 | מאת: הגר

תודה רבה על התשובה המהירה. הרופאה אמרה לי שבבדיקות דם יש תוצאות של הורמון גדילה. לא גוגל. שאלתי אותה לגבי הנקה, האם זה מספיק והיא אמרה שההנקה לא משפיעה כי היא מקבלת מוצקים. אז בעצם לפי מה שאני מבינה מדברייך יש לבדוק אותה לאורך זמן ארוך יותר ואולי אפילו לתת לה תוספי תזונה במקום ההנקה. אקח את עצתך לגבי משקל לפני ואחרי הנקה. האם כדאי בשלב הזה לבקש בדיקת הורמון גדילה?

בדיקת הורמון גדילה נערכת בצום כאשר משאירים לילד מחט בוריד נותנים חומר שמגרה הפרשת הורמון גדילה ולוקחים דם כל חצי שעה במשך 3 שעות. לכן עושים בדיקה כזו כאשר בהחלט צריך. אינני מבצע בדיקה כזו כאשר המעקב הוא פחות מ 6 חודשים לגבי הנקה, מחליטים לאחר שבדקו כמה התינוקת יונקת

18/03/2015 | 19:25 | מאת: הגר

תודה רבה על המידע והתשובות המהירות מעריכה את זה מאוד!

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים