גיל עצמות מתקדם - גובה סופי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/03/2015 | 08:02 | מאת: ניסים

שלום להלן תוצאות הדימות שהתקבלו לבננו בן ה- 16 וחצי גובהו 1.55 נולד פג בשבוע 24. האם זהו גובהו הסופי או שמא ניתן לטפל? צילום כף יד שמאל לגיל עצמות *ממצאים: עפ"י אטלס גרויליך ופייל: זכר גיל עצמות מתאים ל- 19 שנים. גיל כרונולוגי 16 שנים 5 חודשים סטיית תקן לגיל 15.1 חודשים נמצא בטווח 2.1 סטיות התקן מהממוצע. תודה

בגיל עצמות 19 אין לצפות לתוספת גובה משמעותית לאחר גיל עצמות 16 ברוב הגדול של הילדים, כל ההזדמנויות כבר נעלמו לצערי הורים רבים מתחילים להתעורר בגיל 14-15 והסיכוי לעורר נפלאות הוא קטן במיוחד עם דרגת ההתבגרות כבר בשלבים מתקדמים כל הורה צריך לדאוג לכך שלאחר גיל טיפת חלב , כל ילד צריך להשקל ולהמדד פעם ב 6 חודשים

30/08/2017 | 14:56 | מאת: אדם אקראי

לכמה סנטימטרים אפשר לצפות?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים