שאלה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/02/2015 | 13:45 | מאת: רונן

בני בן ה 3 נמצא באחוזון נמוך. נשלחנו ע"י אנדוקרינולג למספר בדיקות דם. התוצאה בבדיקת ה somatomedin c (igf-1 הייתה 44 ng/ml. חשוב לציין שהילד סיים כשבוע לפניי מחלה ויראלית, עם חום וללא תיאבון. מה זה אומר ?

IGF הוא גורם גדילה הנוצר ברקמות רבות בגוף עיקר הפרשתו לדם היא מהכבד. IGF יהיה נמוך במצבים הבאים: תת תזונה, תזונה לקויה, צום ממושך מחלה ממושכת סוכרת לא מאוזנת תת פעילות של בלוטת התריס חוסר הורמון גדילה מאמץ גופני קשה במישהוא לא מאומן ועוד כך שלא מסתכלים רק על תוצאת בדיקת הדם, אלא על התמונה הכללית.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים