גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

21/02/2015 | 19:49 | מאת: 0523745661

שלום רב, בני בן 4 שוקל 15.5 גובה 102. לפני שנה בדיוק עשינו צילום כף יד והראה כי גיל העצמות מתאים לגיל 2.8. לאחרונה עשינו צילום והצילום מראה שגיל העצמות מתאים לילד בן 3 והוא בן 4. אציין אח של בעלי קיבל את הורמון הגדילה, האם יש ממה לדאוג?

המדד החשוב ביותר הוא קצב הגדילה. אם הילד יורד מאחוזון המשקל והגובה יש צורך לברר מדוע כדי לתת תשובה לשאלה כזו יש צורך לתת נתונים בצורה הבאה: תאריך לידה מלא תאריך מדידה נוכחית, משקל, גובה תאריך מדידה קודמת (לפני 6-12 חודש) משקל וגובה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים