גובה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/02/2015 | 11:50 | מאת: דנה

שלום, אני 1.80מ' ובן זוגי בגובה 1.85מ'. יש לנו 3 בנים: הגדול בן 8.5 (עם צליאק מטופל) באחוזון 15% בגובה, בן 5 באחוזון 25 בגבוה ותינוק בן 1.4 באחוזון 8 בגובה (נולד פג). כולם באחוזונים נמוכים במשקל. לא עלה על דעתי שמשהו לא בסדר עד שרופאת הילדים תהתה כיצד ילדינו נמוכים כשאנחנו מאוד גבוהים. אני תמיד הייתי גבוהה, בן זוגי היה מאוד נמוך (הנמוך בשיכבה) עד התיכון וגבה בעיקר בסוף התיכון ובצבא. שאלתי: האם יש לערוך בירור אנדוקריני כלשהו? לגבי שלושתם? תודה!

אם עליתם בגובהובמשקל מתמידה על אחוזון קבוע בתחום הנורמה אין בעיה כדאי לבדוק לכולם צליאק

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים