תינוק בן 11 חודשים מתחת לאחוזון 3

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

27/01/2015 | 09:57 | מאת: נועה

שלום, בני בן 11 חודשים גובה 69 משקל 7220. בבדיקות דם הכל תקין. ברזל 10.9. בלוטת התריס תקין שללו צליאק. כץינוק עד 6 חודשים סבל מריפלוקס. ינק עד עתה וגמל את עצמו. אוכל כמויות קטנות. גובה הורים 1.78 ו-1.55. מה עליי לעשות ? האם מטפלים בבעיות גדילה בגיל כזה ?

ההגיון הרפואי אומר שקודם יש לאתר את הבעיה ולפי הבעיה מטפלים "אוכל כמויות קטנות" זה לא מידע עניני. יש לרשום במשך 3 ימים את תזונתוסוג המזון והכמות עם הרישום לפנות לדיאטנית כדי שתחשב האם יש חוסר בקלוריות ובאיזו מידה האם יש חוסר באבות מזון ועוד אם הבעיה אינה תזונתית, אושקו הגדילה אינו תקין, יש לפנות לאנדוקרינולוג שימשיך בברור בברכה פרופ' צבי צדיק

09/02/2015 | 15:12 | מאת: נועה

היינו אצל דיאטנית עם רשימה מסודרת יומית של מה שאוכל במהלך היום. לפי הדיאטנית אוכל את כל אבות המזון ואוכל יפה. הציעה שבכדי שיעלה במשקל נוסיף שמן לבקבוק עם התחליף חלב וכן לתבשילים. כעבור חודש שבו אכל מזון רווי בשומן עדין המשקל נמוך והגדילה על אותו קו. האם לדעתך המקצועית דורש בדיקה אצל אנדוקרינולוג ?

אם הבעיה עליה במשקל, פונים לגסטרואנטרולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים