שאלה לגבי גובה ובדיקות דם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

26/01/2015 | 10:56 | מאת: טליה

שלום, בגיל 13.2 בני בגובה 1.41 ובמשקל 44 ק"ג. בבדיקות דם אחרונות CHOLESTEROL-LDL calc 115.5 mg/dl הרופאה הפנתה אותנו לאנדוקרינולוג (בגלל הבדיקות דם). בגלל גובהו ביקשתי מהרופאת ילדים הפנייה לצילום כף יד שם נמצא שגיל העצמות תואם לגיל 11. בעלי בגובה 183 ואני בגובה 160. יש ציין כי בני לא אוכל כמעט בכלל פירות וירקות. מה אומר הפער בין גיל עצמות לגיל כרונולוגי? האם יתכן ויש קשר בין תזונה לקויה לגובה/ערך כולסטרול? האם יש דחיפות בפניה לאנדוקרינולוג? תודה

1) הפנו אותך לאנדוקרינולוג לברר בעיה של שומנים גבוהים בדם, אין לכך קשר ישיר לגובה 2) גיל עצמות צעיר יכול להיות בגלל חוסר או מיעות התבגרות מינית - הכי שכיח. תת פעילות של בלוטת התריס, חוסר הורמון גדילה ועוד גם יכולים לגרום לכך 3) תזונה לקויה פוגעת בגדילה. בחלק מהמקרים תזונה עתירת שומן גורמת לעלית שומני הדם 4) דחוף זה מקרה של הצלת חיים, דחוף זה להנשים מי שהפסיק לנשום. צריך להזמין כעת תור לאנדוקרינולוג ולא לחכות עם קביעת התור

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים