גיל עצמות מתקדם לתינוקת בת 9 חודשים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/01/2015 | 10:21 | מאת: חן

שלום פרופסור, בתי בת 9 חודשים בגובה 80 ס"מ (גובה שמתאים לרף עליון של גיל שנה). אני ואשתי לא גבוהים במיוחד ( אני 175 ואשתי 168). במשפחה אין מישהו מעל 185. משקל תקין ביחד לגובה והיקף ראש תקין. פנים מאורכות, סנטר מחודד, מצח גבוה ורחב. היו לה קשיי התפתחות בגיל 4 אבל כרגע הדביקה את הפער ומבחינת התפתחותית הכל תקין. ביצענו צ'יפ גנטי לילדה ויצא תקין. כרגע ביצענו צילום כף יד והתגלה כי גיל העצמות תואם לגיל שנתיים! דבר נוסף , בלידתה גילו בבדיקת סקר שערך הידרוקסי 17 פרוגרסטרון גבוה מהנורמה (סביבות 40), בבדיקה חוזרת הערך יצא תקין ובמקביל שללו cah (אמרו לנו שכניראה ויכול להיות שקיים אצלה ביטוי עדין של התופעה שיתבטא בגובה נמוך) עכשיו לאחר 9 חודשים דווקא ניראה שההפך קורה, הילדה מעל אחוזון 100. מה עלינו לעשות? קצת לחוצים שכן אנו נמבבcצאים בחוסר ודאות 9 חודשים. קבענו תור לפרופ' טיאוסנו אבל היינו שמחים לדעת מה אתה חושב וגם האם מספיק ללכת אליו עם הממצא של גיל העצמות.

לזרוק אבחנות בלי לראות את כל הנתונים של הילדה, כל הבדיקות, ולהשלים בדיקות לפי הצורך- לא סביר אם את תשובת צילום כף יד לא ראה אנדוקרינולוג ילדים, לא תמיד התשובה נכונה. לא ברור לי איך שללו CAH ומי שלל. אם זה נכון שגיל העצמות שנתיים מחפשים במקום ראשון הורמונים מיותרת הכיליה שיכולים לגרום לכך חשוב לבדוק גם אנדרוסטנדיאון בבדיקת דם רגילה עליכם לחכות לבדיקת האנדוקרינולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים