אדרנל מוגדל

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/01/2015 | 15:11 | מאת: אורי

לביתי בת השלושה חודשים היה זיהום בכליות ועקב כך נשלחנו לעשות אולטרסאונד לכליות, באולטרסאונד התגלה שהאדרנל השמאלי מוגדל בגודל 3.2 עשינו לה בדיקות דם ואלו התוצאות POTASSIUM SERUM MMOL/L 6.30 DHEA SO4 UMOL/L 4.83 PRG-17-OH NMOL/L 8.70 ביתי בריאה ורגילה לגמרי ואם לא היה זיהום כנראה שלא היינו יודעים על זה כלל. רציתי לשאול 1)מה זה יכול להיות(האם זה יכול להיות שום דבר)? 2)במידה וזה בעייתי מה הטיפול(האם זה טיפול חד פעמי או לכול החיים)? 3)מה ההשלכות של בעיה זו? תודה מראש.

הבדיקות האלה אינן מספיקות להערכת המצב חשובה גם רמת הסוכר בדם ורמת הקורטיזול "1)מה זה יכול להיות(האם זה יכול להיות שום דבר)?" תשובה "שום דבר" אי אפשר לראות ואם רואים זה משהו 2) זו שאלה שמטרתה ליצר דאגות. הגדלת אדרנל בצד אחד יכולה להיות עקב שטף דם סביבו בתהליך הלידה - תופעה חולפת אם זה לא שטף דם בלי בדיקות הדמיה נוספות לא ניתן לתת תשובה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים