איזה בדיקה לבקש

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

20/01/2015 | 16:20 | מאת: שמעון

אני בן עשרים ומאובחן על פי בדיקות דם כבר כשנתיים כסובל מתת פעילות בבלוטת התריס, אני לוקח כל יום 100 גרם אלטרוקסין אבל בכל השנתיים האחרונות לא נשמר איזון בבלוטה, יש לציין שמאז שאני לוקח את התרופה הצלחתי להשיל משקל רב אך הבדיקות הראו על חוסר בברזל ולכן אני נוטל תוסף ברזל וכן עשיתי שינוי לתזונה יותר מאוזנת. במהלך כל שנות הבגרות הרגשתי שכנראה יש איזה בעיה בתהליך הבגרות והגוף לא ממש מגיב לחלק מהתגובות האופיניות לתהליך ואני רוצה לבדוק את זה, איזה בדיקה אני אמור לבקש והאם יש אפשרות לבדיקה של כל הבלוטות האורמונליות? תודה מראש!

רופא שאתה צריך לומר לו איזו בדיקה לבקש- הוא אינו מומחה ואין סיבה לפנות אליו. ונאמר שהוא יעשה מה שתבקש ולא חשב עליו, אין בטחון שידע מה לעשות עם הבדיקה. עליך לפנות לאנדוקרינולוג מבוגרים שיבדוק אותך ולאחר שיבדוק אותך וישמע את תלונותיך יבחר את הבדיקות המתאימות. לא רציני בלי לדעת אילו בדיקות בצעו עד היום, מה הסיבה לתת פעילות בלוטת התריס ובלי לבדוק אותך לתכנן בדיקות. בנוסף לכך: הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים