גיל עצמות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/12/2014 | 12:11 | מאת: נחמה

ביתי בת 10.5 בעקבות התחלת גדילת חזה נשלחה לצילום כף יד ונמצא שגיל עצמות תואם לגיל 11. גובה הורים: אב 190 אם 160, אחות הגיעה לגובה 156 ואחיה בן ה 15 במעקב אנדוקרינולוגי בגלל עיכוב בגדילה, צפי לגובה .167-170 האם יש צורך במעקב אנדוקרינולוגי?

סטית גיל עצמות של 6 חודשים היא מזערית תחילת התבגרות לאחר גיל 8 היא תהליך נורמלי אין שום נתון על גובהה ומשקלה של הבת שגם הוא שיקול בתחזית הגדילה ובלעדיו לא סביר לענות לך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים