האם לטפל בהורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/12/2014 | 23:29 | מאת: יהושע

שלום פרופסור. גובהי 1.77 וגובה אשתי 1.66 יש לנו ילד בן 9. הוא אחד הנמוכים בכיתה ולכן לקחנו אותו לצילום כף יד ובדיקה אצל רופא מומחה ג אנדוקרינולוג. לפי פענוח הרופא את צילום כף היד גובהו הסופי של הילד יהיה 1.69 עם סטייה של כמה ס''מ לכל כיוון (לפי דבר האנדוקרינולוג). הילד גדל באופן עקבי על אותו אחוזון ואין לו חוסר הורמון גדילה אך הוא אחד הנמוכים בכיתתו והוא יהיה אדם מבוגר בעל גובה נמטך ביחס להוריו. שנינו (ההורים) איננו נמוכים. רציתי לשאול האם יש לטפל בהורמון גדילה בכדי להרוויח מס' ס''מ נוסף כדי שיתאים לגובה הוריו? גיל הילד- 8.11 גיל עצמות - 9.2 גובה הילד - 1.26 גדל על אחוזון 20

טיפול בהורמון גדילה ללא חוסר בהורמון גדילה בילד שאין לו כל מחלה הפוגעת בגדילה ב 1993 אושר בארה"ב טיפול בהורמון גדילה לילדים שאין להם חוסר בהורמון גדילה ואין להם כל גורם המפריע לגדילה. כללי הטיפול שאושרו הם: גובה נוכחי בערך אחוזון 2. תחזית גובה סופי בבנות מתחת ל 150 ס"מ, בבנים מתחת ל 161.5 ס"מ. ארגוני האנדוקרינולוגים בעולם פרסמו חוות דעת שהם מרחיבים את ההתוויה לילדים שהגובה הנוכחי הוא לכל היותר אחוזון 3. קופות החולים בארץ אמצו את ההתוויה המורחבת- גובה נוכחי לכל היותר באחוזון 3. מכיוון שטיפול בהגדרה זו אינו רשום ואינו חוקי בארץ, הוא אינו בסל הבריאות, אינו במימון המדינה ותלוי באישור הקופות. הן אינן חייבות לתת אותו. כיוון שהטיפול אינו חוקי, לפי כללי המדינה יש להגיש טופס 29ג שהוא בקשה רשמי של משרד הבריאות לטיפול חריג. בטופס זה הרופא חותם על כך שהטיפול ניתן לפי אישור שניתן לתרופה במדינה אחרת (בדרך כלל ארה"ב-רשות התרופות והמזון=FDA). שאין לו טיפול חלופי אחר להציע, שהטיפול הוכח כיעיל והחשוב ביותר שהטיפול ניתן על אחריותו האישית. את הטופס הזה מאשרים בקופת החולים או בבית החולים שאתם מטופלים: יו"ר וועדת תרופות, ראש שרותי הרוקחות ונציג ההנהלה. הטופס מוגבל ברשות ל 6 חודשים ויש לחדשו כל 6 חודשים, אלא אם הארגון שנתן את הרשות חורג מכך ומבקש להאריכו רק פעם בשנה. לשים לב!!! לא מדובר בכסף, לא מדובר על טיפול פרטי או לא פרטי, מדובר ברשות חוקית לחתום על מרשם

16/12/2014 | 10:07 | מאת: נחמה

לילדים באחוזון 3 נמצאה כיעילה? ומהי תוספת הגובה הצפויה בעקבות הזרקת ההורמון?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים