האם סיים פוטנציאל גדילה?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/11/2014 | 10:13 | מאת: מיכל

אשמח מאד לשמוע דעתך: בני בן 15 ושלושה חודשים, כיום בגובה 163. ההורים 162ו-173. חיצונית נראה שסיים התבגרות מינית (קול שיער אשכים, מתגלח מגיל 13 שפם, עוד אין לו זקן). לא עשינו צילום גיל עצמות- הרופא אמר שכבר אין טעם. השאלה שלי: האם צפוי שיגדל בכמה סנטימטרים נוספים? ואם כן כמה? או שסיים כבר ויתכן שגדילתו נעצרה לגמרי?

אפשר לקבוע את סיום הגדילה לפי צורת גרף הגדילה או בעזרת צילום כף יד לגיל עצמןת-אין דרך אחרת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים