שיעור בפות ילדה בת 6 ו 10 חודשים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/11/2014 | 23:46 | מאת: שלומית

בתי בת 6 ועשרה חודשים כשלאחרונה הופיע שיעור יתר בפות (ללא גדילת שדיים או שיעור בבית השחי), כמו כן הופיעו פצעים באיזור הפות. נשלחנו לבדיקת גיל עצמות שהצביע על גיל 7 ו- 10 חודשים (שנה יותר מהגיל הכרונולוגי). האם ממצאי הבדיקה חריגים? מה הכיוון לבעיה? אשמח לתשובתך

בלי בדיקה של הילדה, בלי בדיקה של גרף המשקל והגובה אין יכולת לתת תשובה מדוייקת. 1) זה די רגיל שהציבור מבלבל בין הופעת שעור וגדילת שדיים ומחזור א) מקורו של השעור הוא בבלוטה קטנה שיושבת על הכליות ומפרישה הורמונים הגורמים לשעור גם בבנים וגם בבנות. הופעת שעור לפני גיל 8 היא מוקדמת ב) גדילת שדיים והופעת מחזור בהמשך הם ממערכת הורמונלית אחרת לגמרי. מערכת זו אינה קשורה לשעור. מערכת זו גורמת להגדלת השחלות ליצירת ההורמון הנשי אסטרוגן הגורם לגדילת שדיים הבשלת המערכת ומחזור בסוף. 2) שעור באיזור הפות. אם זה שעור רך עדין ובהיר ומופיע במרכז, אין לו כל חשיבות או משמעות. שיעור משמעותי הוא שחור גס ופזורו הצידה משני הצדדים 3) אם יש הפרשת הורמונים מיותרת הכיליה הגורמים לשעור, בדרך כלל יש האצה בגדילה וגדלים מעל האחוזון הרגיל לאותה ילדה. הורמונים אלה יכולים לגרום גם להאצת גיל העצמות 4) השמנה גורמת להאצת גיל העצמות. יש מצב שהילדה שמנה ובמצב זה יכול להיות לה שעור רך פלומה וגיל עצמות מתקדם. בלי בדיקת הילדה ואיסוף הנתונים שהזכרתי לא ניתן לתת תשובה מדויקת. לסיכום אם מדובר בשער קשה, לא רך וכהה אנדוקרינולוג לוקח בדיקות כדי לוודא האם זה פגם ביותרת הכיליה ואין לזה כל קשר להתבגרות ומחזור

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים