גובה מתבגר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

29/10/2014 | 11:22 | מאת: נועם מודיעין

שלום הגובה שלי 182 סמ ,אשתי 160. הבן של בן 17 גובה 170 והוא שואף ליותר. . בבדיקה שערכנו אנדוקרינולוג טוען שהוא התגלח ?? מוקדם בגיל 15 וזה הפסיק לו את הגביהה . בבדיקת גיל עצמות הוא בן 18. בבדיקת הורמון גדילה תקין .האם זה אומר שבטוח הוא לא יגבה יותר? מה הסיכוי שהוא כן יגבה והאם תוספת ארגינין לייצור הורמון

1) . בבדיקה שערכנו אנדוקרינולוג טוען שהוא התגלח ?? מוקדם בגיל 15 וזה הפסיק לו את הגביהה - אני לא מאמין שאנדוקרינולוג אמר דבר כזה. אם הנער מתגלח סימן שהתבגרותו קרובה לסוף ורמת ההורמונים שלו היא כזו גבוהה שסוגרת את מרכזי הגדילה והופכת אותם לעצם שאינה יכולה לגדול. לגילוח אין כל השפעה על המערכת ההורמונלית או על הגדילה. השער שמגלחים הוא סימן חיצוני לבשלות המערכת 2)בבדיקת גיל עצמות הוא בן 18- מראה שמרכזי הגדילה כמעט סגורים ולכל היותר נותרו 3 סמ או פחות עד סוף הגדילה 3) בבדיקת הורמון גדילה תקין .האם זה אומר שבטוח הוא לא יגבה יותר? גיל עצמות 18- אומר שבדיקת הורמון גדילה מיותרת ולא תתרום דבר. מעל גיל עצמות 16 בבנים מתן הורמון גדילה אינו יעיל וממליצים בתנאים מסוימים לא לתת אותו 4)מה הסיכוי שהוא כן יגבה והאם תוספת ארגינין לייצור הורמון- הסיכוי לגדילה קטן מאד. במצב זה לאף תרופה אין קסם להציע. מתן ארגינין עוזר מאד למי שמוכר אותו אבל לא לגדילה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים