התפתחות מינית מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

27/10/2014 | 20:42 | מאת: עינת

לביתי בת ה 8 ו9 חודשים החלו ניצני שדיים בגיל 7 וחצי. בצילום כך היד עלה כי לא קיים פער משמעותי בין הגיל הכרונולוגי לגיל העצמות. בבדיקה של אנדוקרינולוג הוא ציין כי היתפתחות השדיים היא בשלב שלוש ובהתאם לכך יכולה לקבל ווסת בעוד כשנה.. (ביתי באחוזון ה40 בגובה ובאחוזון ה50 במשקל). האים כדאי לבדוק טיפול הורמונלי של זריקות?

התפתחות מינית לפני גיל 8 שנים היא מוקדמת. מה נעשה איתה במשך 10 חודשים מהתחלת ההתבגרות ועד היום? 1) משקלה גבוה יחסית לגובהה. משקל גבוה גורם לקידום גיל העצמות גם ללא התבגרות ובשילוב עם התבגרות זו בעיה לא פשוטה 2) הופעת מחזור אינה הבעיה הכי קשה בהתבגרות מוקדמת. עם התקדמות ההתבגרות השדיים של הנערה גדלות לגודל שהוא גדול באופן משמעותי מבנות גילה הדבר גורם ל 3 בעיות: א) החברה מציקה מאד ב) היא נראית לבנים גדולים יותר כבת גילם ג) מורות וגורמים שונים מתייחסים אליה כילדה בוגרת יותר ודורשים ממנה יותר "איך ילדה כזו גדולה לא מבינה?" 3) אם אתם לא מעוניינים לטפל- פנו לייעוץ לגורם פסיכולוגי שיבדוק עד כמה הנערה יכולה לעמוד בלחצים אלה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים