תינוק בן שבעה חודשים נמוך קומה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/10/2014 | 13:15 | מאת: פרח

שלום, בני בן 7 חודשים נולד בשבוע 39 לידה רגילה במשקל 3400 ואורך 49. לאורך כל המדידות בטיפת חלב הוא באחוזון 1 בגובה. במדידה האחרונה משקלו 6550 ואורך 63.5 (בדיוק כשהיה בן 7 חודשים). רציתי לשאול מה עלינו לעשות ? האם זהו גיל שכבר ניתן לפנות לאנדוקרינולוג ? ראוי לציין שגובהי 1.55 וגובה בעלי 1.80 בנוסף שלושת ילדיי הגדולים כולם על אחוזונים 25.

כל ילד שקו גדילתו שונה מהרגיל, שנתוני גדילתו שונים מנתוני משפחתוזכאי לברור מדוע קיים שוני כזה והאם יש סיבה בריאותית הגורמת לכך ועל כן בשלב ראשון נעזרים ברופא הילדים ומשהוא מיצה את הברור , פונים לעזרת אנדוקרינולוג ילדים. שינויים בגדילה יכולים להיות עקב מחלה כללית סמויה,בעיה תזונתי ובמקום אחרון סיבה הורמונלית. אבל היעוץ מוצדק כאשר מאתרים בעיה, למען בריאותו של הילד ולמען השקט הנפשי של המשפחה

20/10/2014 | 21:49 | מאת: פרח

תודה רבה על תגובתך. פנינו לרופאת ילדים שהציעה שבשלב הראשון נעשה ספירת דם וננסה ל"דחוף" לו דייסה אחריי כל ארוחה. רציתי לבדוק איתך האם יש עוד משהו שיכולים לבדוק / לעשות בשלב זה ?

תנסי לךהשמע לרופאה ובעוד חודש לראות מה קורה למשקל בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים