תעורבת ויטמינים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/09/2014 | 00:37 | מאת: מירון

שלום פרופסור צדיק. האחיין שלי היה ילד יחסית קטן פיזית וגם די רזה. בגיל 15 הומלץ לו על ידי רופא ליטול כל יום תערובת ויטמינים וסיבים תזוניים [בקפסולות] בכדי להגביר ולשפר את תהליך הצמיחה לגובה. היום הוא בן 20, בגובה 1.82. אציין כי אביו הוא בגובה 1.80. שאלתי היא: א. האם אתה מכיר בטיפול כזה כדרך לשיפור הגביהה? או זירוז התהליך? ב. האם באמת הטיפול עזר, או שבכל מקרה מדובר בילד שהיה גובהה לאותו גובה [או הבדל לא מהותי של 1 ס'מ] והתהליך אצלו החל בגיל מאוחר יותר? אציין כי לא היתה לו בעיה בתזונה והוא נהג לאכול בצורה מאוזנת ונורמלית. תודה רבה, מירון

א) מכיר בהשפעת ויטמינים ותוספי מזון על שיפור הגדילה רק במקרי חוסר ב) אינני יודע על הילד שאתה מזכיר משום שאין לי כל נתונים עליו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים