somatomedin c (igf-1) אצל תינוק

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/08/2014 | 21:30 | מאת: סס

תינוק בן 7 חודשים וחצי עם בבדיקת somatomedin c (igf-1 ברמה 25 האם סיבה לדאגה?

1) תלוי מה הבעיה של התינוק. האם יש לו בעית גדילה או בעיות הורמונליות אחרות. תשובה רק על בדיקת מעבדה היא לא רצינית 2) יש לקחת בחשבון שבגיל הינקות גם בילדים רגילים יכולה להיות רמת IGF נמוכה

29/08/2014 | 21:35 | מאת: oo

שנמצא באחוזון 3. האם יש עוד בדיקות שהיית ממליץ לעבור? האם אנדרוקינולוג פוגש תינוקות בגיל כזה, או צריך לחכות לגיל מסוים? תודה מראש

לתינוקות שנולדו IUGR יכולות להיות בעיות מסוגים שונים. 1) כ10-15% מהם אינם גדלים טוב ויש צורך לבדוק מדוע 2) חלק לא קטן מהם הם סרבני אכילה או ממעטים לאכול, אינם עולים היטב במשקל ובעקבות זאת גם גדילתם פחות טובה. לחלק מהם בעיה בחוש הטעם א) יש צורך לעקוב אחר המשקל והאורך פעם בחודשיים ב) אם העליה במשקל אינה מספקת אני מערב דיאטנית מנוסה בילדים כאלה בשלב מוקדם ג)אנדוקרינולוג ילדים מתמצא יותר ממקצועות אחרים בילדים כאלה. אנחנו עושים הערכה ראשונית גם בגיל זה ומחליטים על אופי המעקב. לפני שהתינוק נבדק ומעריכים את גרף המשקל והגובה, אינני מציע בדיקות

30/08/2014 | 11:32 | מאת: oo

האוכל... כבר כחודש וחצי שאנחנו מנסים לתת מוצקים והוא כמעט בכל פעם מסרב, מקסימום אוכל כמה כפיות. כרגע הוא על הנקה. הדיאטנית הציעה לתת לו אוכל עתיר שומן אבל איך אפשר אם הוא בכלל לא מוכן לאכול??

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים