האם יש צורך בפנייה הלאה?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/08/2014 | 11:33 | מאת: הילה

ביתי בת 7 + נראית נמוכה לגילה, פנינו לרופא ילדים לפני חצי שנה, הוא שלח אותנו לבדיקות והמליץ על מעקב, גם עתה שהגענו לביקורת ההמלצה נשארה בעינה. להבנתי (הלא מקצועית, ולכן אני פונה אליך....), הרופא כלל לא התייחס למספר נקודות שכן חשובות (לדעתי) בברור זה, ובהפניה הלאה לרפואה מקצועית בנושא - 1.הוא התייחס רק לאחוזון הילדה, ולא לפוטנציאל הגנטי (האחוזון נמוך מהפוטנציאל הגנטי, ואף מאחוזון ההורה הנמוך!) התייחסותו הייתה ספציפית לכך שבאחוזון הילדה הנוכחי (אחוזון 6) אין צורך בברור נוסף. 2. כמו"כ הוא לא התייחס לכך, שמאז לידתה הילדה בעקביות יורדת אחוזונים. (מאחוזון 15, לאחוזון 6 היום) כאמור חשוב לי לדעת שאנו לא מפספסים, נשמח מאד להתייחסותך – (האם לדעתך יש צורך בפנייה הלאה?) גובה ההורים: אב: 1.88 , אם: 1.58 תאריך לידה 07.04.07, גובה הילדה היום: 114.5 מ' (אחוזון 6 לדברי הרופא) [ לפני חצי שנה הגובה היה 112.2 מ' (אחוזון 7) בבדיקות דם נשלל ציליאק, ] הילדה נולדה במשקל 2.770, בשבוע 39+5, אחוזון הגובה בגיל מס' חודשים היה: 15, מאז, בעקביות הילדה יורדת אחוזונים, לדעתי האחוזון הנוכחי נמוך משמעותית מהפוטנציאל הגנטי שלה (כולל סטיות לכל כיוון) האם בהתאם לנתונים הספיציפים הנ"ל יש צורך בברור (מעבר למעקב כל חצי שנה אצל רופא ילדים)? מה מומלץ לנו כהורים אחראים לעשות?

באופן כללי מגיע לכל הורה לחוות דעת שנייה פני לאנדוקרינולוג ילדים, אינך זקוקה להפנית רופא הילדים לשם כך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים