גובה ילדה בת 3 88 ס"מ

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/08/2014 | 10:51 | מאת: yaniv

שלום , ביתנו בת .35 חודש ( בת 3) 88 ס"מ ביקרנו את רופאת המשפחה אשר הרגיעה אותנו ואמרה משהו על אחוזון 25 אשר לא הבנו, בבדיקת מחשבון גובה קיבלנו תוצאה של אחוזון 7, אודה אם תוכלו להסביר זאת ואולי לייעץ אם אנו צריכים להתחיל לבדוק מול רופא מקצועי בתחום? כמו כן היא הכי נמוכה בגן

1) אחוזון פירושו איזה אחוז מהילדים גבוהים מהבת שלך ואיזה אחוז מהילדים נמוכים מהבת שלך. למשל עם הבת היא באחוזון 25 פירושו של דבר ש 75% מהילדים גבוהים ממנה ו 25% מהילדים נמוכים ממנה. 2) האחוזון נקבע לפי איזה סטנדרט של נתונים קובעים את האחוזון. רוב המקומות בארץ קובעים לפי CDC 2000 ניתן לאחר סטנדרט זה באינטרנט. לפי סטנדרט זה הבת נמצאת באחוזון 8. כלומר 92% מהילדים גבוהים ממנה ו-8% מהילדים נמוכים ממנה. 3) חשוב לפחות כמו הגובה און הגדילה. אם הגובה עקבי על גבי אותו אחוזון הסיכוי לבעית גדילה הרבה יותר קטן מאשר כאשר גובהה של הילדה יורד עם הזמן מאחוזון גבוה יותר לאחוזון נמוך יותר 4) חשוב מאד גם אחוזון המשקל- שהתקדמותו תהיה על אחוזון דומה לאחוזון הגובה ושהתקדמות המשקל תהיה עקבית על אחוזון גבוה. בכל ילד שאני מייעץ אני מתחשב בנתונים הבאים: גבה האבא וגוה האמא, משקל לידה, האורך הראשון הנמדד אחרי הלידה, אחרי כמה שבועות הריון היתה הלידה. גרף האורך\גובה מהלידה עד היום, גרף המשקל מהלידה ועד היום, בדיקת הילד\ה ורק לאחר מכן לפי הצורך-בדיקות כדאי להבדק על ידי אנדוקרינולוג ילדים אבל יש לבוא לפגישה עם כל הנתונים שהזכרתי

20/08/2014 | 12:11 | מאת: yaniv

תודה פרופסור על המענה כעת הבנתי את המשמעות של האחוזון האם אני יכול לחכות עם התור לרופא הגדילה או שאני צריך לקבוע בהקדם תור?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים