גובה של מתבגר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/08/2014 | 00:08 | מאת: זיוה

שלום רב. בני בן 17, מוטרד ביותר מגובהו (1.70). מזה למעלה משנה שאינו גובה. רופא המשפחה חושב שהגיע להתבגרות מינית ולכן אין סיכוי שיגבה עוד. הגובה של אביו- 1.90, אימו- 1.56. בני מאוד מעוניין בהורמון גדילה, וקשה לו שהוא נמוך. כיצד ניתן לעזור לו? תודה רבה מראש. זיוה

תשובות בגוף השאלה 1) בני בן 17, מוטרד ביותר מגובהו (1.70). מזה למעלה משנה שאינו גובה. תשובה: מי שאינו גובהה שנה, סימן שמרכזי הגדילה הפכו לעצם ולכן אינם מסוגלים לגדול. לכן אם אין מרכזי גדילה אין להורמון גדילה מקום לפעול 2) רופא המשפחה חושב שהגיע להתבגרות מינית ולכן אין סיכוי שיגבה עוד. תשובה: אם הכל תקין והפסיק לגדול סימן שגמר את ההתבגרות המינית הגובה של אביו- 1.90, אימו- 1.56. 3) בני מאוד מעוניין בהורמון גדילה תשובה: אחרי גיל עצמות 16 לא נותנים הורמון גדילה וקשה לו שהוא נמוך.כיצד ניתן לעזור לו? פנו לשיחה ובדיקה עם אנדוקרינולוג ילדים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים